Geroosterde paprikasoep met wortel

    (7)

    Dit is een pittige soep van geroosterde paprika's met wortel, knoflook en chilipepers. Supergezond en heerlijk van smaak! Lekker als lunch met wat knapperig brood.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4-5 grote rode paprikas, in stukjes en zonder zaadjes
    • olijfolie
    • 3-4 rode uien, gesneden
    • 4-5 teentjes knoflook
    • 3-4 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden
    • 8-10 middelgrote wortels, in blokjes
    • 900 ml groentebouillon
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Leg de paprika's op een bakplaat en besprenkel en meng met wat olijfolie. Rooster de paprika's 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn en al een beetje geblakerd.
    3. Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote soeppan op laag vuur. Voeg uien en knoflook toe en bak een paar minuten tot ze zacht worden. Voeg de rode pepers en wortel toe en bak nog even een paar minuten mee.
    4. Haal de paprika's uit de oven en voeg ze toe aan de soeppan, roer goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe en voeg dan de bouillon toe.
    5. Breng aan de kook, zet het vuur dan zachter en laat 20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
    6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Eet smakelijk!
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties