Geroosterde paprikasoep met feta

    Geroosterde paprikasoep met feta

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke gepureerde soep van geroosterde paprika, ui, bleekselderij, rode wijn, feta en kruiden als komijn, koriander, cayennepeper en munt. Een bijzonder lekkere soep!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 rode paprika's
    • 175 gr ui, fijngesneden
    • 175 gr bleekselderij, fijngesneden
    • 2 eetlepels fijngesneden knoflook
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel zout
    • 3 eetlepels zure room
    • 90 ml merlot wijn
    • 175 ml melk
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels citroensap
    • 225 gr verkruimelde feta kaas
    • 8 grote blaadjes munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de grill van de oven voor. Leg de paprika's vlak onder de huttebron en gril ze tot ze enigszins geblakerd zijn, draai ze af en toe om zodat ze aan alle kanten gelijk geroosterd zijn. Haal uit de oven, laat afkoelen en verwijder het velletje. Verwijder ook de zaadjes en hak de paprika in stukjes van 2,5 cm.
    2. Verhit wat oliein een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook en bleekselderij toe en roerbak deze met de komijn, koriander, cayennepeper en zout tot de groenten zacht zijn. Roer de zure room, wijn, melk, sojasaus, citroensap, feta kaas, paprika's en muntblaadjes erdoor. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender (in porties) tot een gladde soep. Warm daarna de soep nog even goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren