Havermoutscones met fruit

    Havermoutscones met fruit

    24keer bewaard
    30min


    301 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk met krenten, maar soms gebruik een mengsel van gedroogd fruit. Een stevige, maar lichte scone, perfect voor bij de thee.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gr witte bloem
    • 175 gr havermoutvlokken
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 dessertlepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 75 gr gedroogde krenten
    • 1 ei, geklopt
    • 125 gr boter, gesmolten
    • 6 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7. Een bakplaat licht invetten.
    2. In een grote kom bloem, havermoutvlokken, suiker, bakpoeder, zout en krenten vermengen. Een kuiltje in het midden maken.
    3. In een kommetje het ei schuimig opkloppen en de gesmolten boter en melk erdoor roeren. In het kuiltje in de deegmengsel schenken en tot een zacht deeg mixen. Het deeg tot 2 cirkels van 2 cm dik aandrukken. Over de ingevette bakplaat verdelen en elke cirkel met een ondiepe lijn in 8 parten verdelen.
    4. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg gerezen en bruin is. In parten verdelen en warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren