Pastasalade met gerookte zalm en pijnboompitten

    Pastasalade met gerookte zalm en pijnboompitten

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke pastasalade met gemende sla, komkommer, gerookte zalm en een zachte honing-mosterddressing. Serveer met stokbrood met roomboter.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr rotini pasta, of een andere pasta naar keuze
    • 150 gr gemengde sla, gewassen
    • 1/2 komkommer, in plakjes
    • 200 gr gerookte zalm of zalmsnippers
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 1/2 rode ui, in dunne ringen
    • Voor de dressing
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1,5 eetlepel honing
    • 1 theelepel grove mosterd
    • 1 theelepel fijngehakte verse dille of verse bieslook
    • kneepje citroensap
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna koud af en besprenkel met wat olijfolie.
    2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
    3. Snij de zalm in stukjes en meng samen met de gekookte pasta, sla, komkommer, rode ui en pijnboompitten.
    4. Maak een dressing van de honing, citroensap, mosterd, olijfolie, witte wijnazijn en verse kruiden. Schep de dressing door de salade. Zet eventueel 20 minuten afgedekt in de koelkast voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren