Pastasalade met zalm, appel en walnoot

    Pastasalade met zalm, appel en walnoot

    1keer bewaard
    30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pastasalade met zalm, appel, walnoot en bleekselderij met een lichte yoghurtdressing met kerrie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr ongekookte pasta, zoals macaroni of kleine schelpjes
    • 225 gr gebakken zalm, zonder huid
    • 85 gr zeer fijngesneden rode of gewone ui
    • 120 gr bleekselderij, fijngesneden
    • 1 middelgrote rode appel, in stukjes
    • 60 gr walnoten, gehakt (of geroosterde ongezouten pinda's)
    • Voor de dressing
    • 175 ml vetvrije yoghurt
    • 30 ml olijfolie (ongeveer 2 eetlepels)
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 2 theelepels vers citroensap
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 theelepel Dijonmosterd
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en spoel af onder koud water. Meng in een grote kom de eerste zes ingrediënten.
    2. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing samen. Giet de dressing over de salade en schep de salade een paar keer om. Zet in de koelkast om de salade te koelen of serveer op kamertemperatuur.

    Bronvermelding:

    Copyright 2004 Jean Carper. Eerder verschenen in USA WEEKEND. Alle rechten voorbehouden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren