Geroosterde paprikasoep met krab

    Geroosterde paprikasoep met krab

    1keer bewaard
    1uur20min


    67 personen hebben dit gemaakt

    Soep van geroosterde paprika's met kippenbouillon, krab en room. Deze soep had ik eens in een restaurant gehad en ik was er dol op! Na veel uitproberen heb ik uiteindelijk dit ontzettend lekkere recept ontwikkeld. Ik serveer het met een lepel crème fraîche.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 rode paprika's, zonder zaadjes en in kwarten
    • 950 ml kippenbouillon
    • 1 grote aardappel, in blokjes
    • 425 ml melk
    • 425 ml slagroom
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 450 gr krabvlees (gaar), in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de grill van de oven voor.
    2. Leg de rode paprika's met het velletje naar boven net onder de grill van de oven. Gril tot de velletjes zwart beginnen te worden, haal ze dan uit de oven en stop ze meteen in een papieren bruinze zak, of in een afgedekte schaal en laat ze 10 minuten 'stomen' tot het velletje loslaat.
    3. Verwijder het velletje van de paprika's. Snijd in stukjes en stop ze in een grote soeppan, samen met de kippenbouillon en de aardappel. Breng aan de kook op hoog vuur, voeg dan de melk, slagroom, cayennepeper, knoflookpoeder en basilicum toe. Breng weer aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 45 minuten zachtjes koken.
    4. Pureer de soep met een staafmixer, of in porties in een blender tot een glad geheel. Roer dan het krabvlees erdoor. Verwarm de soep nog 5 minuten door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren