Geroosterde rode paprikasoep met aardappel

    (60)

    Met geroosterde rode paprika's, aardappel, bleekselderij, wortel, knoflook en slagroom maak je deze heerlijke soep. Als je meer van een gladde soep houdt, kun je deze uiteraard ook pureren met een staafmixer.


    71 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 45 gr boter
    • 1 eetlpel olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 grote wortel, fijngehakt
    • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 eetlepels bloem
    • 1,35 liter kippenbouillon
    • 3 middelgrote (rode) aardappels
    • 250 ml slagroom
    • 100 gr geroosterde rode paprika (uit een potje), uitgelekt en fijngesneden
    • 2 theelepels verse tijm
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur en meng ook de olijfolie erdoor. Bak de ui, wortel en bleekselderij 5 minuten, tot de ui iets bruin wordt. Doe de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Meng de bloem erdoor. Roer met een garde de kippenbouillon erdoor en breng aan de kook. Doe de aardappels in de pan, zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken.
    2. Roer de room door de soep. Meng ook de geroosterde paprika's erdoor. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Verwarm nog even goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (60)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren