Tuinbonen

    Tuinbonen

    3keer bewaard
    1uur20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige Hollandse maaltijd. Geen tijdrovend en onnodig ‘dubbel doppen.’

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3 - 4 kilo tuinbonen
    • een scheutje melk
    • 12-15 reepjes ontbijtspek of bacon, even uitgebakken
    • ruim water om de tuinbonen in te koken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Dop de tuinbonen, en haal ook de ‘nageltjes’ eraf. 3 Kilo mooie tuinbonen geeft ongeveer 1 kilo boontjes.
    2. Bak het spek even uit, breek of snijd de reepjes in vier of vijf stukken.
    3. Zet de boontjes op met ruim water; voeg als ze aan ze kook zijn een scheutje melk toe, en laat ze 12 minuten zachtjes koken.
    4. Giet de boontjes af en meng de stukjes spek erdoorheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marco
    van
    4

    Nogal wat recepten schrijven ‘dubbel doppen’ voor: de bonen uit de peul halen, en dan de bonen één minuut in kokend water doen, vervolgens afkoelen in ijswater, en dan de velletjes van de bonen afwrijven. Ik kan me niet voorstellen dat mijn moeder of de gewone Nederlandse huisvrouw of -man dat zou doen. Misschien leuk voor restaurants. - 29 sep 2009

    Marco
    van
    3

    Het is zeldzaam, maar er kan een ernstige allergische reactie op tuinbonen optreden (favisme.) - 29 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren