Pastasalade met zalmtartaar

    Pastasalade met zalmtartaar

    1keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Als je een goed stuk wilde zalm te pakken hebt, is het eigenlijk zonde om deze te bakken. Het is rauw al zo'n traktatie! Ik snijd de zalm daarom in dunne plakjes en eet het rauw, maak er een carpaccio van of zoals hier verwerk ik het in een pastasalade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr pasta naar keuze
    • zout en versgemalen peper
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 250 gr verse zalm, in dunne reepjes gesneden
    • 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
    • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
    • 100 gr in blokjes gesneden verse mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng een pan met gezouten water aan de kook met een beetje olijfolie en voeg de pasta toe. Kook tot de pasta al dente (8-10 minuten). Giet de pasta af en spoel af onder koud water.
    2. Doe de pasta in een grote kom, voeg zout, peper, olijfolie en balsamico-azijn toe en meng goed. Dek af met plasticfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
    3. Voeg de zalm, tomaten, paprika en mozzarella toe. Voeg kruiden toe en garneer met een beetje basilicum. Serveer meteen.

    Let op:

    Laat de pasta niet te gaar worden, want dan wordt de salade minder lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren