Latte

    Latte

    1keer bewaard
    12min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke latte koffie, net zoals de Amerikanen 'em drinken. Met dit recept kun je twee kleine lattes maken, maar ik drink hem graag helemaal zelf op!

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 175 ml halfvolle melk
    • 200 ml espresso koffie
    • cacaopoeder (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Zet 200 ml espresso koffie. Ik gebruik een Bialetti® die ik op het fornuis zet en mijn favoriete merk is Illy® espresso. Het merk maakt niet uit, maar zorg ervoor dat je espresso koffie koopt.
    2. Verwarm de melk. Dit kan in een pannetje op het vuur, in de magnetron (ong. 2 minuten op vol vermogen), of in een melkopschuimer.
    3. Klop de hete melk op met een melkopschuimer of garde.
    4. Giet eerst de melk in een hittebestendig glas (of in een beker). Zorg dat je zowel schuim als melk in je glas giet.
    5. Schenk de espresso erbij.
    6. Schep eventueel nog wat melkschuim erbovenop en bestrooi met wat cacaopoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren