Kaneelbroodjes uit de broodmachine

    Kaneelbroodjes uit de broodmachine

    54keer bewaard
    45min


    451 personen hebben dit gemaakt

    Het deeg voor deze kaneelbroodjes is met een broodmachine eenvoudig te bereiden. Een voetnoot: de broodjes zijn vers heerlijk, maar vriezen moeilijk in.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 120 ml melk
    • 120 ml water
    • 2 eetlepels boter
    • 3/4 theelepel zout
    • 375 gr bloem
    • 2¼ theelepels actief bakkersgist
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 ei
    • 3 eetlepels boter, op kamertemperatuur
    • 3/4 theelepel kaneelpoeder
    • 5 eetlepels suiker
    • 5 eetlepels rozijnen (optioneel)
    • 5 eetlepels walnootstukjes (optioneel)
    • 120 gr poedersuiker
    • 1½ eetlepel boter, gesmolten
    • ¼ theelepel vanille-extract
    • 1½ eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een pan 120 ml melk, water en 2 eetlepels boter heel warm laten worden (de boter hoeft niet helemaal te smelten). Melkmengsel, zout, bloem, gist, suiker en eieren volgens de gebruiksaanwijzing toevoegen aan de broodmachine. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
    2. Als de deegcyclus is afgerond het deeg uit de broodmachine halen. Neerslaan en in 2 gelijke porties verdelen. Elk stuk op een bebloemd oppervlak tot een grote rechthoek uitrollen en deze beiden met zachte boter besmeren.
    3. Kaneel en 5 eetlepels suiker vermengen en over de rechthoeken strooien. Een royale hoeveelheid rozijnen en/of walnoot erover strooien (optioneel).
    4. Het deeg vanuit de lengte in een stam rollen. De stam in 12 plakken snijden. Verdeel de broodjes met de gesneden kant naar beneden over een ingevette bakvorm van 23x33 cm. Afdekken en op een warme plek in ong. 30 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
    5. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven (190°C/gasstand 5) bakken tot de broodjes goudbruin zijn. Poedersuiker, 1½ eetlepel gesmolten boter, vanille en 1½ eetlepel melk tot een dik glazuur vermengen en dit over de gebakken broodjes smeren. Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    patriciavs
    0

    - Gewaardeerd op - 30 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren