Couscoussalade met kip en komijn

    (57)

    Ik experimenteerde met wat ingrediënten uit mijn keukenkastje en koelkast en ik was blij verrast met het eindresultaat. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren, dus ook zeer geschikt als lunch.


    61 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175 gr couscous
    • 475 ml kippenbouillon
    • 120 ml droge witte wijn
    • 2 theelepels olijfolie
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 1,5 theelepel komijnpoeder
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 450 gr kipfilet, in blokjes
    • 1 groene paprika, in grove stukken
    • 1 rode paprika, in grove stukken
    • 1 gele paprika, in grove stukken
    • 4 lente-uitjes, gehakt
    • 35 gr ontpitte zwarte olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik kippenbouillon in plaats van water. Giet de couscous af en zet apart.
    2. Meng in een grote koekenpan de wijn, olijfolie, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel komijn en de knoflook door elkaar. Als alles gemengd is, voeg de kip toe. Laat sudderen op een laag vuur tot al het vocht verdampt is en de kip gaar is, 5 tot 7 minuten.
    3. Haal de kip uit de pan en meng in een grote kom met de resterende 1 eetlepel limoensap, de resterende 1/2 theelepel komijn, groene paprika, rode paprika, gele paprika, lente-ui en couscous. Garneer met een paar zwarte olijven per portie.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (57)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties