Couscoussalade met feta, pijnboompitten en komkommer

    Couscoussalade met feta, pijnboompitten en komkommer

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Deze couscoussalade wordt je favoriete zomerse salade, ideaal om mee te nemen voor een picknick of als lichte lunch in de tuin. Je kunt de pijnboompitten vervangen door walnoten. Je kunt ze eventueel even roosteren in de oven voordat je ze toevoegt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 475 ml water
    • 230 gr couscous
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 1,5 eetlepel Dijon mosterd
    • 120 ml olijfolie
    • 1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 110 gr feta kaas, verkruimeld
    • 6 lente-uitjes, gehakt
    • 20 gr gehakte verse peterselie
    • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Breng het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Haal van het vuur en roer de couscous erdoor. Dek af met een deksel en laat 10 minuten staan. Schep de couscous over in een kom en roer de couscous los met een vork. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast om te koelen.
    2. Maak, zodra de couscous koud is, de dressing door het zout, zwarte peper, rode wijnazijn en de Dijon mosterd in een kleine kom door elkaar te kloppen. Voeg geleidelijk de olijfolie aan de dressing toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot de dressing is ingedikt.
    3. Roer de stukjes komkommer, feta kaas, lente-uitjes, peterselie en pijnboompitten door de couscous. Giet de dressing erover en meng door de salade. Laat minimaal 30 minuten in de koelkast koelen voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren