Pasta pestoroomsaus

    Pasta pestoroomsaus

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mijn recept voor pasta in een groene pesto roomsaus met courgette en champignons.

    ChefChiel Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gram pasta (bv penne of fusili)
    • 150 gram champignons (normale of kastanje champignons), in plakjes
    • olijfolie, om in te bakken
    • Halve courgette, in blokjes
    • 300 gram kipfilet, in blokjes
    • 200 gram crème fraîche
    • 150 - 200 gram groene pesto
    • peper en zout, naar smaak
    • 2 handjes gezouten pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet een pan met water op en kook daar de pasta 10 min in.
    2. Bak de plakjes champignons in olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de champignons een beetje zijn verkleurd, voeg je de kipfilet toe. Als de kipfilet lichtjes is aangebakken doe je de courgette erbij en roerbak dit snel. Doe vervolgens de crème fraîche en de pesto in de pan.
    3. Giet de pasta af en roer dit door de saus. Kruid het gerecht nog een beetje af eventueel met wat peper en zout (maar wees voorzichtig met het zout; de gezouten pinda's brengen al wat extra zout met zich mee)
    4. Dien de pasta vervolgens op in een kleine kom per persoon of een grote schaal om uit te scheppen. Als afwerking strooi je gezouten pinda's over het gerecht (voor een kleine kom per persoon is het ongeveer een halve hand).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren