Chileense aardappelschotel met chorizo en kipfilet

    Chileense aardappelschotel met chorizo en kipfilet

    4keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een gerecht dat ik heb gegeten tijdens mijn reis door Zuid-Amerika. Ik heb daar mijn eigen twist aan gegeven en zie hier een voedzame maaltijd.

    ChefChiel Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 grote kruimige aardappels
    • 100 gram spekblokjes
    • 1 ui, in blokjes
    • 600 gram kipfilet, in blokjes
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • Blikje tomatenpuree (70 gram)
    • 200 gram crème fraîche
    • 10 gram paprikapoeder
    • 300 gram bonen (bruine, kidney of witte bonen; maakt niet zoveel uit)
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 bol mozzarella, in plakjes
    • 2 plakken jonge of belegen kaas
    • 100 gram Chorizo, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was de aardappels (niet schillen!) en snij ze in kwarten. Kook ze ongeveer 10 tot 15 min.
    2. In andere pan bak je tegelijkertijd de spekblokjes. Voeg de ui toe aan de spekblokjes. Voeg dan de kipfilet en paprika toe en bak even mee.
    3. Zodra de kipfilet lichtjes is aangebakken doe je de tomatenpuree, de helft van de crème fraîche, de paprikapoeder en de bonen erbij en roer dit tot een stevige saus. Kruid dit eventueel nog wat af met wat peper en wat zout.
    4. Verwarm de oven op 180 graden. Giet de aardappels af en doe deze in grote ovenschaal.
    5. Giet de saus over de aardappels en strijk dit een beetje glad. Doe vervolgens het restant van de crème fraîche op de saus en strijk dit weer een beetje uit.
    6. Leg de plakjes mozzarella bovenop de saus. Vervolgens de plakken kaas. Leg dan ook de plakjes chorizo er bovenop.
    7. Doe de schotel vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven en aan het einde nog 5 minuutjes op de grilstand.
    8. Haal het uit de oven en opscheppen maar.

    Tip

    Het leukst is om dit gerecht per persoon in aparte schalen te doen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren