Pasta met snijbiet en champignons

    Pasta met snijbiet en champignons

    2keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker vegetarisch pastagerecht met snijbiet (vergeten groente, maar heerlijk in dit recept) en champignons in een romig sausje met ui en knoflook. Snel, makkelijk en erg lekker!

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bos / 250 gr snijbiet, stengel kleingesneden, blad in reepjes
    • 250 gr penne pasta
    • 1 ui, in dunne halve ringen gesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 teentje knoflook, fijngesneden
    • 100 gr kastanjechampignons, in plakjes
    • 60 ml (4 eetlepels) crème fraîche
    • handvol geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • snufje cayennepeper
    • olijfolie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een pan water aan de kook met een flinke snuf zout. Voeg als het water kookt eerst de kleingesneden stelen van de snijbiet toe. Laat 2 minuten koken, voeg dan het blad toe en laat nog 1 minuut meekoken. Haal dan de groente uit de pan met een schuimspaan en hou apart.
    2. Breng het water van de snijbieten weer aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar. Giet af, maar bewaar 60 ml pastavocht.
    3. Terwijl de pasta kookt verhit je wat olijfolie in een koekenpan of wok. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten. Bestrooi met wat zout en peper naar smaak.
    4. Voeg dan de champignons toe aan de pan en roerbak ze een paar minuten tot ze licht gaan kleuren. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en cayennepeper toe en roerbak nog een halve minuut mee.
    5. Voeg de crème fraîche toe en 60 ml van het kookvocht van de pasta. Roer goed door en laat de saus in 2 minuten iets dikker worden.
    6. Voeg de uitgelekte pasta en de apartgehouden snijbiet toe en roer door.
    7. Serveer de pasta met een handje Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren