Paprikash

    Paprikash

    4keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Hongaarse stoofschotel met tomaten, kip, wortel en aardappel. Een eenpansgerecht dat in een half uur op tafel staat.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr aardappelen (vastkokend), in blokjes
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 ui, in dunne halve ringen
    • 1 winterpeen, in dunne plakjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
    • 1 blikje (400 gr) gezeefde tomaten
    • 240 ml water
    • 1 kuipje bouillonconcentraat (bouillonketeltje)
    • 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
    • olijfolie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de blokjes aardappel in ruim kokend water met wat zout ongeveer 10 minuten. Giet af en hou apart.
    2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de kip rondom bruin, maar nog niet helemaal gaar, ongeveer 8 minuten. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Haal uit de pan en hou apart.
    3. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan waar je de kip in hebt gebakken en bak hierin de ui en wortel. Roerbak 5 minuten. Voeg knoflook en paprikapoeder toe en bak een halve minuut mee.
    4. Voeg de tomaten, 240 ml water en bouillonconcentraat toe. Bestrooi met zout en peper naar smaak en breng aan de kook. Zet het vuur zachter, voeg kip en aardappelblokjes toe en laat zachtjes 8 minuten sudderen, tot de aardappels en kip gaar zijn en de saus iets dikker is geworden.
    5. Bestrooi met wat fijngehakte peterselie en serveer!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren