Sorbet ijs

    Sorbet ijs

    5keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit sorbetijs recept is heel makkelijk te maken, het is gezond en snel om te maken. Mijn moeder en ik maken dit heel vaak omdat het veel gezonder is dan in de winkel met al die suiker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 - 3 personen

    • 1 doosje bevroren fruit
    • paar eetlepels dikke yoghurt (bijv. Griekse yoghurt, Kwark of Turkse yoghurt), of meer naar smaak
    • 3 à 4 theelepels zoetstof of suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Extra tijd: 30min in de diepvries  ›  Klaar in:35min 

    1. Eerst doe je het bevroren fruit in een kom en ga je het mixen (met een staafmixer of iets dergelijks) tot een dik "papje"
    2. Als het fruit helemaal dikkig-vloeibaar is dan doe je er een paar eetlepels yoghurt bij, dit mix je weer goed door elkaar
    3. Als het ijs er ongeveer uitziet als echt sorbetijs, doe je er ongeveer 3 theelepels zoetstof bij of suiker indien nodig.
    4. Nu doe je het voor een kwartiertje/halfuurtje in de vriezer zodat het harder wordt.
    5. Nu moet je het goed doorroeren om de ijs vezels te breken.
    6. Serveren in bakjes en smullen maar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren