Bulgaarse kalfragoût

    Bulgaarse kalfragoût

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept is lekker en ik maak het daarom ook regelmatig. Lekker met een stokbrood en dan samen met wat vrienden genieten!

    Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gram kalfspoulet
    • mespuntje tijmblaadjes
    • half blaadje foelie
    • klein blaadje laurier
    • 4 geplette peperkorrels
    • 2 eetlepels fijngesneden uien
    • enkele takjes selderij
    • 1 klein worteltje, gesneden
    • 1 vleesbouillontablet
    • 60 gram boter of margarine
    • 2 eetlepels zeer fijn gesneden lente ui of sjalotjes
    • 1 geperst of zeer fijn gesneden knoflookteentje
    • 1 blikje tomatenpuree van 100 gram
    • 200 gram in plakjes gesneden champignons
    • 1 grote paprika, zeer fijn gesneden
    • 3 eetlepels paprikapoeder
    • 60 gram bloem
    • 6 eetlepels yoghurt of koffie(melk) room
    • 3 eetlepels wodka of jonge jenever
    • peper en zout, naar smaak
    • peterselie, voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng 400 ml water in de soeppan aan de kook. Doe daarin de poulet, foelie, tijm, laurier peperkorrels, ui, selderij, wortel en bouillonblokje. Sluit de pan als het water weer kookt en zet het laag. Laat dit zo 20 minuten zacht koken.
    2. Verwarm de de boter of margarine in een andere pan en fruit de rest van de ui aan met de champignons, knoflook en de paprika. Laat even bakken, voeg dan de paprikapoeder toe en laat dit even mee bakken en doe nu er de tomatenpuree bij en laat dit ook even mee garen. Voeg de bloem toe en laat deze 3 minuten garen, goed vermengen.
    3. Voeg nu met de soeplepel 2 lepels bouillon toe aan het bloemmengsel. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg weer 1 lepel toe; ga zo door totdat het voor jou de juiste dikte heeft.
    4. Kijk of het vlees niet te grof is, anders wat kleiner snijden. Voeg dit nu toe aan de ragoût en doe er de wodka en de yoghurt of koffieroom bij. Kijk of de ragoût niet te dik wordt anders nog wat bouillon of water toevoegen. Proef de ragoût en breng op smaak met zout en peper (of wat maggi). Serveer op een warme schaal en garneer met wat peterselie.
    5. Laat het smaken

    Tip

    Vervang het kalfsvlees door kip, varken of lam en de wodka door droge sherry of laat het helemaal weg. Ik vind zelf koffieroom lekkerder dan yoghurt, maar dat is mijn smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren