Kruimeldeeg voor Limburgse vlaai

    Kruimeldeeg voor Limburgse vlaai

    4keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit type deeg heet kruimeldeeg omdat er, als je de ingrediënten met elkaar vermengt, kruimels ontstaan die lijken op grove broodkruimels. Ik gebruik dit deeg als losse kruimels bovenop b.v. een appelvlaai en iedere andere vlaai die je maar lekker vindt.

    Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 portie kruimeldeeg

    • 180 gram boter
    • 120 gram suiker
    • 10 gram water
    • 1 gram zout
    • 240 gram bloem (gezeefd)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kneed de boter met de hand totdat er een taaie massa is ontstaan. Voeg het water toe aan de suiker. Meng het suikermengsel en het zout met de hand door de boter. Zeef nu de bloem boven het botermengsel. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er “kruimels” van het boter-bloemmengsel ontstaan. Als alle bloem is opgenomen, kun je onder licht drukken de massa bij elkaar voegen. Leg het deeg in een kom, dek het af en laat het in de koelkast opstijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren