Onweerstaanbaar Iers sodabrood

  • 17keer bewaard
  • 1uur15min

Een heel eenvoudig te bereiden brood. Het brood is het lekkerst als u het een dag of een paar uur van te voren bakt.

Karin

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 450 gr witte bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 65 gr kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 ei, licht geklopt
  • 450 ml karnemelk
  • 50 gr boter, gesmolten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. De oven voorverwarmen op 165°C/gasstand 3. Een bakvorm van 23x12 cm invetten.
  2. Bloem, bakpoeder, suiker, zout en baksoda vermengen. Ei en karnemelk samen opkloppen en dit in 1 keer aan het bloemmengsel toevoegen. Mixen tot het deeg net vochtig is. Boter erdoor roeren en het deeg in de ingevette bakvorm schenken.
  3. Ong 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden. Op een rooster laten afkoelen, vervolgens in een schone, droge theedoek wikkelen en een paar uur of een nacht laten rusten.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

michiel
van
1

Dit was erg eenvoudig om te maken en supersmakelijk! Lekker met een beetje stroop. - 17 mrt 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties