Onweerstaanbaar Iers sodabrood

    Onweerstaanbaar Iers sodabrood

    19keer bewaard
    1uur15min


    1018 personen hebben dit gemaakt

    Een heel eenvoudig te bereiden brood. Het brood is het lekkerst als u het een dag of een paar uur van te voren bakt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gr witte bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 65 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 ei, licht geklopt
    • 450 ml karnemelk
    • 50 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 165°C/gasstand 3. Een bakvorm van 23x12 cm invetten.
    2. Bloem, bakpoeder, suiker, zout en baksoda vermengen. Ei en karnemelk samen opkloppen en dit in 1 keer aan het bloemmengsel toevoegen. Mixen tot het deeg net vochtig is. Boter erdoor roeren en het deeg in de ingevette bakvorm schenken.
    3. Ong 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden. Op een rooster laten afkoelen, vervolgens in een schone, droge theedoek wikkelen en een paar uur of een nacht laten rusten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    michiel
    van
    1

    Dit was erg eenvoudig om te maken en supersmakelijk! Lekker met een beetje stroop. - 17 mrt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren