Rode bieten inmaken

    Rode bieten inmaken

    1keer bewaard
    14uur10min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke rode bieten, op een authentieke Poolse manier ingemaakt. De bieten worden geraspt en dan ingemaakt, dus je kunt ze goed gebruiken als bijgerecht bij (koud) vlees, op een sandwich, etc. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 5 potten (van 500 gr) bieten

    • 3 kilo rode bieten
    • 225 ml witte azijn
    • 150 gr suiker
    • 3 uien, in kwarten
    • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
    • 1 eetlepel zout
    • 3 laurierblaadjes
    • 7-8 pimentbessen
    • 3-4 zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 12uur rusten  ›  Klaar in:14uur10min 

    1. Leg de bieten in een grote pan en bedek ze met water. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 uur sudderen tot ze zacht zijn. Giet af en zet opzij.
    2. Meng ondertussen de overige ingrediënten in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Zeef en vang het vocht op in een kom en zet opzij. Gooi de opgevangen ingrediënten weg.
    3. Schil de bieten zodra ze wat zijn afgekoeld. Rasp ze grof. Roer de geraspte bieten door het gezeefde azijnmengsel en zet afgedekt 12 uur opzij.
    4. Vul gesteriliseerde potten met het bietenmengsel, laat ongeveer 5 mm tot de rand vrij. Dek af met gesteriliseerde deksels.
    5. Leg een theedoek onderin een grote pan. Zet de potten op de theedoek en vul de pan dan met water, tot net onder de deksels. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook, laat 10 minuten koken. Bewaar ongeopende potten op een donkere, koele plek. Zodra ze geopend zijn, moet je ze in de koelkast bewaren.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Video

    Rode bieten inmaken
    Rode bieten inmaken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    De wecktijd is slechts 10 minuten, terwijl op andere sites 90 minuten wecktijd voor groenten wordt aanbevolen. Hoe zit dat. - 11 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren