Smeuïge bananencake

    Smeuïge bananencake

    4keer bewaard
    1uur15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake bij de thee of als dessert met een bolletje kaneelijs!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 150 gr (room)boter
    • 145 gr bruine suiker
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 eetlepel kaneel
    • 1 ei
    • 2 rijpe bananen
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
    2. Vet een cakevorm in met boter en leg er een bakpapiertje in.
    3. Mix de boter met de suiker.
    4. Voeg, wanneer het mengsel goed gemengd is, het meel, kaneel en daarna het ei toe.
    5. Pureer de bananen en doe die bij het meel mengsel.
    6. Tenslotte mix je het vanille extract en de melk erdoor.
    7. Giet het bananenbeslag in de cakevorm.
    8. Zet de cake vorm in het midden van de oven voor ongeveer 60 minuten.
    9. Wanneer de cake klaar is, laat je hem op een rooster afkoelen.

    Tip

    Een heerlijke cake wanneer de kinderen thuis komen van school!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren