Spicy chili con carne

    Spicy chili con carne

    2keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn man houdt niet van bonen in welke vorm dan ook, maar met dit recept kreeg ik hem overstag! Spicy en delicious!

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 middelgrote uien
    • 500 gr mager gehakt
    • 4 tenen knoflook uitgeperst
    • 1 blikje tomatenblokjes
    • 2 blikjes tomatenpuree
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 kleine rode peper
    • 2 theelepel chilipoeder
    • ½ theelepel cayennepeper
    • 2 theelepels korianderpoeder
    • 1 blikje kidneybonen
    • 500 ml runderbouillon (mix rode wijn, gekookt water met een bouillon blokje)
    • Peper en zout uit de molen
    • Geraspte kaas
    • Zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Doe de uien in de pan en bak boven middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
    2. Voeg het gehakt toe en bak het rul, tot het bruin is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
    3. Voeg tomaten, tomatenpuree, oregano, laurierblad, komijn, rode peper, chilipoeder, cayennepeper, koriander, kidneybonen, runderbouillon en peper en zout toe. Roer goed door, en breng het mengsel aan de kook. Dek het af en laat het minimaal 45 minuten sudderen op laag vuur.
    4. Verwijder de deksel, en laat nog 15 minuten koken (of tot de saus goed dik is).
    5. Strooi de geraspte kaas erover, en tot slot een eetlepel zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren