Poolse donuts

    Poolse donuts

    19keer bewaard
    25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Kleine, ronde, gefrituurde bollen van gistdeeg met een suikerlaagje. Een rustieke, verrukkelijke traktatie.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 1 eetlepel actief bakkersgist
    • 3 eetlepels warm water (45°C)
    • 1 theelepel suiker
    • 700 ml melk
    • 175 gr boter
    • 5 eierdooiers
    • 150 gr suiker
    • 1,5 kg witte bloem
    • 1½ liter olie om te frituren
    • 50 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een kommetje water, 1 theelepel suiker en gist tot een klontje vormen. Apart zetten en tot een sponsachtige substantie laten rijzen.
    2. Melk met boter tegen het kookpunt brengen en vervolgens lauw laten worden.
    3. Eierdooiers opkloppen. Suiker toevoegen en goed mixen. Het afgekoelde melkmengsel toevoegen en schuimig opkloppen. Vermengen met gistmengsel. In geleidelijke porties de bloem erdoor kloppen. Na elke toevoeging kloppen tot een zacht deeg vormt. Klop tot het een dik, elastisch deeg is. Voeg niet teveel bloem toe, daar worden de donuts hard van.
    4. Afdekken en tot een verdubbeld volume laten rijzen.
    5. Het deeg tot kleine balletjues vormen en deze op met bloem bestrooid, vetvrij papier tot een verdubbeld volume laten rijzen.
    6. In een frituurpan de olie tot 190°C verhitten en daarin de donuts bruin bakken. Vervolgens door de suiker rollen, laten afkoelen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    NoraZiemek
    0

    - Gewaardeerd op - 21 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren