Tarly met pompoen, prei en feta

    Tarly met pompoen, prei en feta

    2keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere vegetarische maaltijd met geroosterde pompoen, prei, munt en feta. Dit heb ik eens bij vrienden gegeten met farro. Farro is alleen moeilijk verkrijgbaar in Nederland en ik vind tarly wel zo lekker en makkelijk te bereiden! Je kunt er ook pasta of rijst bij serveren als je wilt. De pepita's geven een lekkere bite aan het gerecht.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr (fles)pompoen, in kleine blokjes
    • 300 gr tarly
    • 1 prei
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 takje munt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • handvol pepita's (pompoenpitten)
    • 50 gr feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verdeel de pompoenstukjes over een bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Zet 25 minuten in de oven tot de pompoenstukjes mooi licht goudbruin geroosterd en zacht zijn.
    3. Bereid de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Halveer de prei en snij het witte en lichtgroene deel in dunne reepjes. Spoel goed af en laat uitlekken.
    5. Pers de knoflook uit en snij de muntblaadjes in stukjes.
    6. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak ongeveer 5-7 minuten. Voeg dan de uitgeperste knoflook toe en bak even mee tot het gaat geuren.
    7. Voeg de pompoenstukjes toe aan de pan en roer door. Meng de munt erdoor.
    8. Schep wat tarly op een bord en daarover het prei-pompoenmengsel. Bestrooi met fetakruimels en pepita's en serveer. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Anders dan anders, maar erg lekker!! de pompoen wordt gekarameliseerd in de oven, waardoor het een lekkerdere smaak krijgt dan dat je het zou bakken of koken. De feta is er erg lekker bij. En je mist het vlees niet! - 06 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren