Risotto met witte asperges

    Risotto met witte asperges

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Maak een echte Italiaanse risotto, maar dan met Hollandse witte asperges. Makkelijk om te maken en erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo witte asperges
    • 1/2 ui of sjalot
    • 1-2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 glas witte wijn
    • 500 gr risotto rijst (bijv. Vialone Nano, Carnaroli)
    • 1,5 liter hete bouillon
    • klont boter
    • zout en peper
    • 80 gr Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Laat de asperges een aantal minuten weken in koud water. Schil ze en breek de harde uiteindes af.
    2. Snij de asperges in kleine stukjes en hou de toppen van de asperges apart. Snij de ui fijn.
    3. Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg dan de ui toe. Voeg de stukjes asperge toe (niet de punten) zodra de ui zacht is, en bak ongeveer 10 minuten. Voeg de witte wijn toe en bak tot het meeste verdampt is.
    4. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee tot het bijna vast blijft plakken aan de pan. Voeg dan een soeplepel hete bouillon toe en ook de aspergepunten, en blijf roeren. Als de rijst de bouillon bijna helemaal heeft opgenomen, voeg je nog een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.
    5. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en de klont boter toe en roer goed door. Laat de risotto even rusten voordat je het serveert.

    Vegetarisch

    Gebruik groentebouillon als je een vegetarisch gerecht wilt, anders kun je ook kippenbouillon gebruiken.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren