Aspergesoep met spinazie, aardappel en erwtenscheuten

    Aspergesoep met spinazie, aardappel en erwtenscheuten

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke zelfgemaakte soep vol met verse groene groenten en kruiden. Een prachtige lentesoep met een mooie groene kleur.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 of 2 grote aardappels, in kwarten
    • 600 ml kippenbouillon
    • olie
    • 1 bos groene asperges, in stukjes
    • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 handvol verse kruiden (zoals munt, salie)
    • 1 bosje erwtenscheuten
    • 1 flinke handvol spinazie
    • 3 theelepels creme fraiche
    • room om te garneren
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de aardappels in ruim kokend water gaar. Doe ze in een grote soeppan en giet de kippenbouillon erbij.
    2. Doe wat olie in een koekenpan en voeg de asperges, selderij, ui en kruiden toe. Bak 5-10 minuten. Voeg de erwtenscheuten, spinazie en de aspergemix toe aan de aardappels in de soeppan. Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
    3. Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer, of in gedeelten in een keukenmachine, tot een gladde soep. Voeg de creme fraiche toe en roer door.
    4. Serveer in kommen met een scheutje room en wat zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren