Erwten-aspergesoep

    Erwten-aspergesoep

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze lekkere en eenvoudige soep vangt de lente in de combinatie van erwtjes en groene asperges. Spekjes en romige geitenkaas geven het een bijzondere smaak. Een heerlijke soep als lunch, of lichte maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr doperwtjes (diepvries)
    • 12 groene asperges
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr spekblokjes
    • geitenkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de doperwten in 3 minuten in kokend water gaar. Pureer de erwten en breng op smaak met zout en peper.
    2. Bak de spekblokjes uit en voeg toe aan de soep.
    3. Gril of bak de asperges en laat wat geitenkaas eroverheen smelten. Serveer dit op de soep.
    4. Lekker met witte wijn, bijvoorbeeld een sauvignon blanc!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren