Courgettesoep met citroen en Parmezaanse kaas

    Courgettesoep met citroen en Parmezaanse kaas

    5keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een mooie, lekkere, lichte soep die makkelijk om te maken is, maar wel een bijzondere smaak heeft. Je kunt de soep goed bewaren en is net zo lekker als je 'em weer opwarmt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 courgettes, in stukjes
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 1 grote ui
    • 750 ml kippen- of groentebouillon
    • sap en rasp van 1 citroen
    • een stukje van 3-4 cm Parmezaanse kaas, geraspt
    • 100-200 ml naturel yoghurt
    • zout en peper, naar smaak
    • basilicumpuree of olie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de ui en knoflook op laag vuur tot het zacht begint te worden.
    2. Voeg de courgette toe en bak nog eens 5 minuten.
    3. Voeg de bouillon toe, breng op smaak met zout en peper en laat 30 minuten zachtjes koken.
    4. Laat 5 minuten afkoelen en pureer de soep dan met behulp van een staafmixer.
    5. Voeg citroensap, citroenrasp, Parmezaanse kaas en yoghurt toe en laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
    6. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog meer Parmezaanse kaas toe.
    7. Besprenkel met basilicumpuree of olie en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    echt heel erg lekker Zelfs kinderen en oude mensen vinden hem heerlijk<3 - 11 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren