Venkel-courgettesoep

    Venkel-courgettesoep

    9keer bewaard
    25min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere en oh zo lekkere soep. En nog makkelijk om te maken ook! Met venkel en courgette, gecombineerd met kippenbouillon en wat kruiden die je vast in je keukenkastje hebt, maak je deze soep in een handomdraai!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 venkelknol, met groen
    • 1 middelgrote courgette
    • 1 ui
    • 2 eetlepels boter
    • 500 ml kippenbouillon
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • scheutje witte wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was de venkel. Snij de groene delen van de venkel af en bewaar voor garnering. Snij de venkelknol in blokjes.
    2. Schil de courgette en snij in dunne plakjes. Hak de ui fijn.
    3. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de ui. Voeg venkel en courgette toe en bak 3 minuten, onder voortdurend roeren.
    4. Voeg de kippenbouillon toe en verwarm de soep met de deksel op de pan, ongeveer 10-15 minuten, tot de venkel zacht is.
    5. Pureer de soep. Als het te dik is, voeg je nog wat water of bouillon toe. Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Voeg een scheutje azijn toe.
    6. Hak het venkelgroen fijn en garneer hiermee de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Heerlijke soep met venkel! - 25 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren