Ierse broccolisoep

    Ierse broccolisoep

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hartige broccolisoep, heerlijk voor een winterse dag. Lekker met een stuk knapperig brood. Dit recept is voldoende voor 9 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 liter water
    • 600 gr broccoli (roosjes én stronk)
    • 50 gr boter
    • 2 uien, fijngesneden
    • 3 grote stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 60 gr bloem
    • 2 groentebouillonblokjes
    • 900 ml halfvolle melk
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe water en broccoli in een soeppan en breng aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Giet af, maar bewaar het water.
    2. Pureer de gekookte broccoli in een keukenmachine of met een staafmixer.
    3. Smelt de boter in dezelfde soeppan, bak hierin de ui en bleekselderij, ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg bloem toe en roerbak 2 minuten. Voeg het apart gehouden kookwater en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook, blijf roeren. Zet het vuur lager, laat een paar minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren, tot het dikker is.
    4. Voeg de melk, peper en broccoli toe en warm goed door. Pureer eventueel nog indien gewenst, met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren