Stevige aardappel-preisoep

    Stevige aardappel-preisoep

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Ik heb dit recept al vele malen gemaakt en elke keer weer een succes. Een heerlijke soep voor een koude dag!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote prei, fijngehakt
    • 3-4 teentjes knoflook
    • 2-3 eetlepels olijfolie
    • 4 middelgrote aardappels, in blokjes
    • 2 blokjes groentebouillon, opgelost in 1 liter heet water
    • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
    • snufje chilipoeder
    • zout en peper naar smaak
    • creme fraiche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de prei en knoflook toe en bak tot de prei zacht is.
    2. Voeg de blokjes aardappel toe en roerbak 2-3 minuten.
    3. Voeg de groentebouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
    4. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot je een dikke, gladde soep hebt. Je kunt eventueel nog wat water toevoegen indien gewenst.
    5. Voeg rozemarijn, chilipoeder, zout en peper toe.
    6. Serveer met een theelepel creme fraiche in elke kom, en een knapperig broodje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren