Regenboogtaart

  (14)

  Deze taart neemt wat tijd om te maken, maar je maakt er zoveel indruk mee, dat het de moeite waard is! De buitenkant is helemaal besmeerd met roomglazuur, dus je ziet de verrassing pas als je de taart aansnijdt :-) Ik heb deze regenboog taart gemaakt voor de eerste verjaardag van mijn zoon. Ik heb 3 bakvormen van 20 cm doorsnee gebruikt. Als je meerdere hebt, maakt dat het wel makkelijker, anders moet je ze na elkaar bakken, het zijn 6 lagen!


  247 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 hele hoge taart, voor minstens 20 personen

  • Voor de cake
  • 700 gr boter, op kamertemperatuur
  • 700 gr suiker
  • 3 zakjes (van elk 8 gr) vanillesuiker (of 1,5 theelepel vanille-extract)
  • 9 eieren
  • 700 gr zelfrijzend bakmeel
  • Voor de 6 kleuren
  • 120 ml melk
  • kleurstof (liefst gel) in 6 kleuren (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars)
  • Voor de boterroomglazuur
  • 400 gr boter, op kamertemperatuur
  • 800 gr poedersuiker
  • 125 ml melk (of zoveel als nodig)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet 3 (of meteen 6) ronde bakvormen in en bestuif met bloem.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot het romig en lichtgeel is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje meel toe en blijf mixen. Mix nu het beslag op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad en luchtig beslag.
  3. Verdeel de melk over 6 kommen (20 ml per kom) en meng in elke kom 1 kleur, als je gel gebruikt, neem dan ongeveer een druppel ter grootte van een boon en meng dit goed door de melk.
  4. Weeg het cakebeslag en verdeel dit in gelijke delen over de 6 kommen met kleurstof. Mix het beslag in elk van de kommen goed door (steeds met schone kloppers).
  5. Verdeel het beslag over de 3 (6 in totaal) bakvormen en bak de cakes in zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Stort de cakes en vul de vormen met het overgebleven beslag en bak ook deze 3 cakes in 20 minuten gaar.
  6. Laat de cakes helemaal afkoelen en snij dan voorzichtig met een groot mes of een speciale taartsnijder de bovenkanten van elke cake eraf, zodat je cakes van gelijke hoogte krijgt, dit maakt het stapelen netter.
  7. Maak de glazuur door boter 5 minuten te mixen tot het licht en romig is. Voeg de poedersuiker in gedeelten toe, blijf mixen. Voeg als laatste de melk toe en mix dit in nog eens 2 minuten goed door.
  8. Leg de paarse cake onderop op een taartschaal en bestrijk met boterroomglazuur. Leg de blauwe cake er bovenop en bestrijk weer met glazuur. Herhaal dit met de groene, gele, oranje en als laatste de rode cake. Smeer als laatste de hele taart (de bovenkant en zijkanten) in met een dun laagje boterroomglazuur. Zet nu de taart minimaal een half uur tot een uur in de koelkast, zodat de taart stevig wordt.
  9. Bestrijk nu de taart helemaal met de overgebleven glazuur en decoreer naar wens. Ik heb de afgesneden cake verkruimeld en over de bovenkant gestrooid en er een kaarsje ingestoken, maar laat je creativiteit z'n gang gaan!

  Tip

  Wil je dat je taart nog strakker en professioneler lijkt? Je kunt dan naast de bovenkanten, ook de zijkanten van de cakes (de korst) eraf snijden. Dit kun je doen door er een bord op te leggen (net iets kleiner dan de cake) en rondom langs het bord met een scherp mes de randen weg te snijden.

  Video

  Regenboogtaart
  Regenboogtaart

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (14)

  Beoordelingen in het Nederlands (6)

  4

  de taart is heerlijk!! wij zijn wel wat langer bezig geweest maar dat komt omdat we maar 1 bakvorm hebben en we hebben de taart versierd met marsepein en pareltjes (zie de 5e foto, roze buitenkant)  -  09 mrt 2016

  Namee
  van
  1

  Erg goed uitgekomen met de hoeveelheden. Eerste poging ooit voor een zes-laagse taart, maar zeer goed gelukt!  -  30 jan 2017

  daniregter
  1

  heerlijk  -  08 dec 2016