Aspergesoep van schillen

    Aspergesoep van schillen

    2keer bewaard
    40min


    53 personen hebben dit gemaakt

    In het aspergeseizoen verzamel ik alle schillen van witte asperges in een diepvrieszak en vries ze in. Dan maak ik daar later aspergesoep van. De hoeveelheden zijn een benadering, hoe meer schillen, hoe intenser de smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • gewassen aspergeschillen
    • 1 liter water
    • 40 gr boter
    • 40 gr bloem
    • zout
    • snufje suiker
    • scheut citroensap
    • snufje nootmuskaat
    • scheut slagroom
    • stukjes verse witte aspergepunten, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de aspergeschillen met het water in een pan (ze moeten volledig bedekt zijn). Kook ze 30 minuten met de deksel op de pan. Giet af door een zeef in een kom.
    2. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje het gezeefde kookvocht toe en roer krachtig door met een garde. Laat even koken tot de soep dikker wordt. Breng op smaak met zout, suiker, citroensap en een snufje nootmuskaat en voeg naar wens een scheutje room en aspergepunten toe.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    3

    Prima soep!! Ik ben blij dat ik de schillen niet heb weggegooid, je maakt er echt heerlijke soep van. - 11 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren