Romige aspergesoep met gerookte zalm

    Romige aspergesoep met gerookte zalm

    2keer bewaard
    40min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Als je de 'gewone' aspergesoep een beetje zat bent, probeer dan deze variant eens: aspergesoep van verse witte asperges met gerookte zalm.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr witte asperges
    • 500 ml water
    • zout
    • snufje suiker
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 ml hete melk
    • scheut slagroom
    • 100 gr gerookte zalm, in dunne reepjes
    • witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Asperges schoonmaken, schillen en in stukjes van 2 cm snijden. Water met zout en suiker aan de kook brengen en de asperges hierin in 20-25 minuten koken tot ze helemaal zacht zijn.
    2. Giet de asperges af door een zeef in een kom. De helft van het kookcovht met de asperges pureren en apart zetten.
    3. Smelt de boter in een koekenpan en roer de bloem erdoor. Boeg dan de melk toe en roer met een garde goed door, tot het dikker wordt. Dan de gepureerde asperges toevoegen en het overgebleven kookvocht (wellicht niet alles, de soep moet niet te dun worden). De soep nog even goed doorwarmen, dan de slagroom toevoegen en met zout en peper op smaak brengen.
    4. Schep de aspergesoep in kommen en verdeel de gerookte zalm over de kommen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren