Vegetarische witte aspergesoep

    Vegetarische witte aspergesoep

    2keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor een vegetarische aspergesoep met veel witte asperges erin. Bij ons thuis is dit altijd weer een klassieker tijdens het aspergeseizoen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr witte asperges
    • 40 gr boter
    • 20 gr bloem
    • snufje suiker
    • zout
    • bieslook
    • peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de asperges schoon, schil ze en snij ze in kleinere stukjes. Leg ze in een grote pan met kokend water en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
    2. Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor. Bak een paar minuten onder voortdurend roeren en voeg dan geleidelijk 1 liter van het kookwater van de asperges toe, blijf roeren met een garde.
    3. Voeg de stukjes asperge toe aan de soep. Breng de soep op smaak met suiker, zout, bieslook en peterselie.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren