Ongebakken cheesecake

    Ongebakken cheesecake

    78keer bewaard
    2uur


    283 personen hebben dit gemaakt

    Een perfect zomergerecht, deze snelle, eenvoudig te bereiden en verrukkelijke cheesecake. U heeft geen oven nodig. De kruimelbodem wordt gemaakt op basis van tarwebiscuit en roomboterkoekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gr Digestive koekjes, fijn verkruimeld
    • 75 gr shortbread of roomboterkoekjes, fijn verkruimeld
    • 3 eetlepels boter, gesmolten
    • 3 1/2 eetlepel suiker
    • 1 pakje (200g) roomkaas
    • 5 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • 120 ml slagroom, geklopt
    • schijfjes verse aardbei (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een kom verkruimelde Digestives en shortbread vermengen met gesmolten boter en 3 1/2 eetlepel suiker.
    2. Het koekmengsel over de bodem van een cakevorm van 18 cm verdelen en licht aandrukken. Tot gebruik in de koelkast zetten.
    3. In een andere kom roomkaas, resterende suiker en citroensap vermengen.
    4. Geklopte slagroom erdoor scheppen en over de koekbodem verdelen.
    5. Afdekken met aluminiumfolie en 1 uur in het vriesvak zetten. Vervolgens 30 minuten in de koelkast alvorens te serveren. Eventueel kunt u de cheesecake garneren met schijfjes aardbei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Estelle
    van
    8

    Lekkere en frisse kaastaart. - 24 jan 2010

    van
    0

    Als je een grotere maat taartvorm gebruikt dan 18 cm kan je voor de vulling alles beter anderhalf keer meer doen. Verder erg lekkere taart - 23 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren