Cheesecake die je niet hoeft te bakken

    (275)

    Een perfect zomergerecht, deze snelle, eenvoudig te bereiden en verrukkelijke cheesecake. Je hebt geen oven nodig. De kruimelbodem wordt gemaakt op basis van tarwebiscuit en zandkoekjes.


    285 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gr Digestive koekjes, fijn verkruimeld
    • 75 gr zandkoekjes, fijn verkruimeld
    • 3 eetlepels boter, gesmolten
    • 3½ eetlepel suiker
    • 1 pakje (200 gr) naturel roomkaas
    • 5 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • 120 ml slagroom, geklopt
    • schijfjes verse aardbei (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een kom verkruimelde Digestives en shortbread vermengen met gesmolten boter en 3 1/2 eetlepel suiker.
    2. Het koekmengsel over de bodem van een ronde taartvorm van 18 cm verdelen en licht aandrukken. Tot gebruik in de koelkast zetten.
    3. In een andere kom roomkaas, resterende suiker en citroensap mixen.
    4. Geklopte slagroom erdoor scheppen en over de koekbodem verdelen.
    5. Afdekken met aluminiumfolie en 1 uur in het vriesvak zetten. Vervolgens 30 minuten in de koelkast alvorens te serveren. Eventueel kun je de cheesecake garneren met schijfjes aardbei.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (275)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Estelle
    van
    8

    Lekkere en frisse kaastaart.  -  24 jan 2010

    van
    0

    Als je een grotere maat taartvorm gebruikt dan 18 cm kan je voor de vulling alles beter anderhalf keer meer doen. Verder erg lekkere taart  -  23 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties