Aspergesalade met gerookte zalm

    Aspergesalade met gerookte zalm

    2keer bewaard
    1uur5min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Als je nog nooit asperges in combinatie met gerookte zalm gehad hebt, kan ik je dat van harte aanbevelen. Serveer er vers stokbrood of toast bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse witte asperges
    • 1/2 theelepel zout
    • snufje suiker
    • 1 eetlepel boter
    • 200 gr gerookte zalm
    • 3 eetlepels wittewijnazijn
    • 6 eetlepels olijfolie
    • zout
    • peper
    • 1 bosje verse dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Asperges schillen en in stukjes snijden. Kook ze gaar in een pan met ruim kokend water met zout, suiker en boter. Laat uitlekken.
    2. Meng alle ingrediënten voor de dresing en snij de zalm in reepjes. Meng de dressing, zalm en asperges. Laat 30 minuten staan. Hak de dille fijn en meng deze er vlak voor serveren doorheen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren