Asperges met ham en daslook-mayonaise

    Asperges met ham en daslook-mayonaise

    Voeg toe aan favorieten!
    10min


    Maak dit als eerste!

    Wil je verse witte asperges eens op een andere manier serveren dan met de klassieke botersaus, probeer dan dit recept eens. Wij hebben daslook in de tuin staan en hier kun je een heerlijke saus van maken op basis van zelfgemaakte mayonaise met hardgekookte eieren (dan blijft het langer goed).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 hardgekookte eieren, gepeld
    • 36 mooie daslookblaadjes, zonder stengel
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel wittewijnazijn
    • versgemalen zwarte peper
    • 100 ml extra vergine olijfolie
    • gekookte verse witte asperges
    • dungesneden Schwarzwalder schinken (ham)
    • gekookte aardappelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. De gepelde eieren, daslook, mosterd, zout, witte wijnazijn en peper in een keukenmachine doen en pureren. Langzaam de olie erbij schenken. Tussendoor met een lepel de massa wat uit elkaar halen en wat lauwwarm water toevoegen, dan wordt de mayonaise wat gladder. Proef en voeg eventueel nog mosterd, zout, azijn of peper toe.
    2. De saus koud serveren bij warme asperges met ham en aardappelen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren