Aspergesalade

    Aspergesalade

    3keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Een klassiek recept voor aspergesalade met ham en eieren. De asperges en de eieren kun je het beste de dag vantevoren al koken, zodat ze koud zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr witte asperges
    • zout
    • snufje suiker
    • 1 theelepel boter
    • 100 gr mayonaise
    • azijn
    • 2-3 eetlepels ketchup
    • witte peper uit de molen
    • wat verse dille, gehakt
    • 3 hardgekookte eieren
    • 200 gr ham, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Witte asperges schoonmaken en schillen. Indien nodig de uiteinden afsnijden.
    2. In een grote pan water met zout en suiker aan de kook brengen. De asperges en boter toevoegen, vuur lager zetten en 20-25 minuten op laag vuur laten garen.
    3. Asperges afgieten en af laten koelen. Asperges in stukjes van 1 cm snijden en de topjes apart houden om te garneren.
    4. Voor de dressing de mayonaise met wat azijn verdunnen, dan de ketchup toevoegen. Met zout, peper en dille op smaak brengen.
    5. Twee hardgekookte eieren in stukjes hakken. 1 ei in plakjes snijden. Aspergestukjes, gehakte eieren en ham in een kom doen en met de dressing mengen. Laat een paar uur in de koelkast staan om de smaken te vermengen.
    6. Voor het serveren met plakjes ei en aspergepunten garneren en met wat dille bestrooien.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren