Verse asperge-roomsoep

    Verse asperge-roomsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voor deze soep hoef je niet de dikste asperges te gebruiken, je kunt ook de wat minder mooie en dunnere gebruiken, maar vers moeten ze zeker zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr witte asperges
    • 500 ml water
    • zout
    • snufje suiker
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 ml hete melk
    • 4 eetlepels slagroom
    • gesneden bieslook om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de houtige uiteinden van de asperges af en schil de asperges. Snij ze in stukjes van 2 cm.
    2. Breng water met zout en suiker aan de kook en laat hierin de asperges 20-25 minuten koken, tot ze helemaal zacht zijn.
    3. Asperges door een zeef afgieten. De helft van het opgevangen kookvocht en alle asperges pureren tot een glad mengsel. De andere helft van het kookvocht bewaren.
    4. Smelt de boter in een grote soeppan, bloem toevoegen en goed roeren om een roux te maken. Beetje bij beetje de hete melk toevoegen onder voortdurend roeren, tot je een dikke soep krijgt, maar zonder klontjes. Voeg de gepureerde asperges toe en (een gedeelte) van het resterende kookvocht, tot je de soep in de gewenste dikte hebt. Roer de slagroom erdoor, warm nog goed door, maar laat niet meer koken. Op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met bieslook.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren