Pannenkoekjes met ham en asperges in roomsaus

    Pannenkoekjes met ham en asperges in roomsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Hartige pannenkoeken met ham en bieslook passen goed bij de milde smaak van verse witte asperges in een roomsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Asperges
    • 300 ml heet water
    • 1 theelepel bouillonpoeder
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 eetlepel boter
    • 600 gr witte asperges, geschild en in stukjes
    • Pannenkoeken
    • 250 gr bloem
    • 250 gr melk
    • 250 ml water
    • 4 eieren
    • 1/2 theelepel kruidenzout
    • 150 gr gekookte ham, in blokjes
    • 1 bosje bieslook, fijngesneden
    • boter om in te bakken
    • Roomsaus
    • 1/2 beker slagroom
    • 2-3 eetlepels kant-en-klare basissaus/witte saus of saus voor asperges

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Water met bouillonpoeder, citroensap, boter en asperges in een grote pan aan de kook brengen. In 15 minuten gaar koken.
    2. Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken (behalve ham en bieslook) en mix goed door. Meng dan de ham en 2/3 van de bieslook door het beslag.
    3. Smelt wat boter in een koekenpan. Verwarm de oven op 100°C en zet er een bord in. Schep steeds met een kleine opscheplepel drie lepels beslag in de pan om zo drie pannenkoekjes te maken. Bak ze bruin aan beide kanten en houd ze warm op het bord in de oven terwijl je de rest van het beslag opmaakt.
    4. Voeg de slagroom toe aan de asperges en roer ook de witte saus erdoor. Goed doorwarmen, dan in een serveerschaal doen en de resterende bieslook erover strooien. Serveer met de pannenkoeken.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren