Witlof met ham en kaas

    Witlof met ham en kaas

    33keer bewaard
    1uur


    30 personen hebben dit gemaakt

    Witlof met ham en kaas, in de oven. Vroeger at ik dit twee keer in de week.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 1/2 kilo witlof (12-24 stronkjes)
    • 12 plakjes ham
    • 24 plakjes kaas (250 g)
    • 4 of 5 tomaten, in schijfjes
    • wat boter en paneermeel voor ovenschaal
    • een bodempje water om de witlof even in te koken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd een heel dun laagje schijfje van de verkleurde onderkant af, en snijd dan een puntje van ongeveer 1 cm uit de bodem (om de bitterheid weg te nemen.)
    2. Snijd ook het topje van de stronken af en was ze goed, laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken.
    3. Zet de witlof in een pan met een bodempje water, breng aan de kook en laat het 8-12 minuten koken (afhankelijk van de grootte van de stronkjes) laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken.
    4. Verwarm de oven voor op 175 C.
    5. Strijk de boter uit in een grote, ondiepe ovenschaal, bestrooi met paneermeel.
    6. Snijd eventueel de plakjes ham in tweeën, schaaf de kaas in plakjes en snijd de tomaten in schijfjes.
    7. Leg steeds een plakje ham op een snijplank, leg er een gekookt witlofstronkje op en rol de ham eromheen, en leg het dan in de ovenschaal.
    8. Leg op elk witlofstronkje één of twee plakjes kaas, en dan over de kaas een laag van schijfjes tomaat.
    9. Leg op de tomaten eventueel nog wat kleine stukjes kaas.
    10. Zet de schaal een halfuur in de oven.
    11. Met: gekookte aardappelen. In plaats van de witlof in ham rollen zouden ook in de schaal stukjes uitgebakken bacon over de witlof gestrooid kunnen worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Henny
    van
    8

    Ham, kaas, en tomaat gaan perfect samen met witlof. - 12 sep 2009

    zondagskind
    4

    Andere ingrediënten gebruikt. parmezaanse kaas gebruikt, - 15 apr 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren