Zelfgemaakte granola (cruesli)

    Zelfgemaakte granola (cruesli)

    5keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Omdat ik niet hou van rozijnen of ander gedroogd fruit in mijn granola, maak ik het zelf, met amandelen, haver, honing en tarwekiemen. Supergezond, heel smakelijk en het ruikt heerlijk als je het bakt! Ik serveer het bij het ontbijt met melk of yoghurt, maar het is ook erg lekker op een bolletje chocolade-ijs. Je hebt geen weegschaal nodig, gebruik voor het afmeten gewoon een maatbeker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 grote pot granola (ong. 1,5 liter)

    • 700 ml havermout
    • 240 ml geraspte kokos (ongezoet)
    • 240 ml amandelen, grof gehakt
    • 120 ml tarwekiemen
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 120 ml honing (vloeibaar)
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1 eiwit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 130°C. Bedek een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie en vet in.
    2. Meng de havermout, kokos, amandelen, tarwekiemen en zout in een grote kom. Meng in een andere kom de olijfolie en honing en giet dit over het granolamengsel. Meng goed door.
    3. Klop het eiwit schuimig (niet stijf). Meng dit door het granolamengsel en verdeel alles over de bakplaat.
    4. Bak het mengsel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de granola helemaal afkoelen en bewaar dan in een pot met deksel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijke granola. Ik heb de temperatuur van de oven wel wat hoger gedaan en ik moest het ook iets langer bakken om het te laten kleuren. Maar de smaak is erg goed! Een tip: het wordt pas knapperig als het is afgekoeld. - 25 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren