Aardappel-aspergesalade

    Aardappel-aspergesalade

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een aardappelsalade met witte en groene asperges, die niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook nog eens mooi uitziet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr vastkokende, kleine aardappelen
    • 300 gr witte asperges
    • zout
    • snufje suiker
    • 300 gr groene asperges
    • 5 eetlepels wittewijnazijn
    • 5 eetlepels olijfolie
    • peper
    • 1 bosje gemengde verse kruiden (dille, peterselie, kervel)
    • 1 eetlepel mosterd
    • 200 gr zure room
    • aromat kruiden
    • 1 klein bosje lente-uitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de aardappels in de schil, dan schillen en in grote blokjes snijden. Schil de witte asperges, snij ze in hapklare stukjes en kook ze gaar in water met snufje suiker en snufje zout. Snij de groene asperges in stukjes en in een andere pan gaar koken (kortere bereidingstijd!). Asperges afgieten en laten uitlekken, daarbij 1 kopje kookvocht opvangen.
    2. 180 ml kookvocht afmeten en mengen met azijn, olie, zout, peper, mosterd en zure room. Als laatste de fijngehakte verse kruiden toevoegen en eventueel met aromat op smaak brengen.
    3. Lente-ui (alleen het witte gedeelte) in ringetjes snijden en met de aardappelblokjes en asperges voorzichtig door de dressing scheppen. Laat even kort intrekken.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren