Aspergesalade met mango

    Aspergesalade met mango

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Ik experimenteer graag met asperges en ongebruikelijke ingrediënten. Deze aspergesalade wordt met witte asperges en mango gemaakt, maar gebruik wel hele rijpe mango, anders is het niet lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr witte asperges
    • snufje suiker
    • snufje zout
    • 2 eetlepels limoensap
    • 2 eetlepels wittewijnazijn
    • witte peper uit de molen
    • 1 mespuntje kerriepoeder
    • 1 theelepel gemalen groene peper
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 grote rijpe mango
    • 1 klein bosje lente-ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de asperges en snij de houtige uiteinden er af. Snij in hapklare stukjes en breng ze vervolgens in water met een snufje zout en suiker en 1 eetlepel limoensap aan de kook. In 15-20 minuten zacht koken. Afgieten en 3 eetlepels van het kookvocht opvangen.
    2. Azijn met 1 eetlepel limoensap, zout, witte en groene peper, kerrie, aspergekookwater en olie mengen. Meng de dressing vervolgens met de stukjes asperge.
    3. Schil de mango, verwijder de pit en snij de mango in stukjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Schep zowel de mango als de lente-ui voorzichtig door de aspergesalade. Zout en peper naar smaak toevoegen en voor serveren eerst 1 uur laten staan om de smaken te laten intrekken.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren