Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel

    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel

    15keer bewaard
    45min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Deze ovenschotel zit vol heerlijke groenten zoals zoete aardappel, broccoli, wortel en courgette. De ras el hanout kruiden geven er een zoet-pittige smaak aan die echt ontzettend lekker is. Het gehakt, de laag aardappelblokjes en het bladerdeeg maken de ovenschotel af.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr aardappels, geschild en in blokjes
    • kokosolie, of olijfolie, om in te bakken
    • 500 gr gehakt
    • 2 courgettes, in blokjes
    • 1 grote zoete aardappel, in blokjes
    • 1 klein stronkje broccoli, in kleine roosjes
    • 2 grote wortels, in blokjes
    • 15 gr ras el hanout (bijv. van Al'fez), of naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • handvol paneermeel
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid en gevormd tot een rechthoekige lap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal in en bestrooi wat paneermeel over de bodem.
    2. Kook de aardappels 10 minuten in ruim kokend water. Giet af.
    3. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok. Bak het gehakt bruin en rul en voeg dan courgette, zoete aardappel, broccoli en wortel toe. Voeg de ras el hanout toe. Bak ongeveer 10 minuten tot de groenten enigszins zacht zijn.
    4. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de gekookte blokjes aardappel. Schenk hierover de losgeklopte eieren, maar laat een beetje achter, hier bestrijk je het bladerdeeg straks mee. Bestrooi de aardappelen licht met wat zout en peper. Bedek nu met de lap bladerdeeg en stop goed in aan de randjes en hoekjes. Bestrijk met het overgebleven ei. Snij nu wat sneetjes in het bladerdeeg zodat stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
    5. Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    ik ga het vandaag maken , maar mis bij de ingrediënten wel hoe veel gehakt er voor nodig is. ik heb nu een pak van 500 gram genomen. verder lijkt het me erg lekker - 16 apr 2016

    stroopwafel
    0

    Makkelijk om te maken en erg smakelijk! De zoete aardappel, de kruiden én het bladerdeeg maken het tot een ovenschotel die net even anders dan anders is. Erg lekker! - 17 okt 2016

    NancyCuyvers
    0

    - Gewaardeerd op - 08 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren