Ovenschotel met witte asperges en aardappel

    Ovenschotel met witte asperges en aardappel

    2keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een supersnel en eenvoudig gerecht doordat je gebruik maakt van restjes. Een restje gekookte aardappelen en asperges van de vorige dag en je tovert ze zo om in deze heerlijke ovenschotel. Je kunt in plaats van verse asperges ook asperges uit een pot gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 6 gekookte aardappelen, in schijfjes
    • 1 pot asperges, of gebruik een restje verse witte gekookte asperges
    • 6 plakken ham
    • 1 zak/potje (250 ml) kant-en-klare hollandaisesaus
    • geraspte kaas (bijv. Emmentaler)
    • boter om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Wikkel steeds 3-5 asperges in een plak ham en leg deze naast elkaar op de aardappels.
    3. Schenk de hollandaisesaus over de asperge-hamrolletjes en bestrooi met de geraspte kaas.
    4. Bak de ovenschotel in de oven tot de kaas een korstje krijgt.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren