Gegratineerde asperges met ham

    Gegratineerde asperges met ham

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze gratin met witte asperges is makkelijk en snel om te maken en altijd lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht met gekookte nieuwe aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo witte asperges
    • zout
    • snufje suiker
    • 40 gr boter
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eierdooier
    • zout
    • peper
    • nootmuskaat
    • 300 gr gekookte ham
    • 50 gr geraspte Emmentaler kaas
    • vlokjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Schil de asperges en kook ze 10 minuten in water met zout en suiker. Giet af, maar vang 250 ml van het kookvocht op.
    2. Verwarm de oven voor op 225 C.
    3. Smelt de boter in een pan. Voeg bloem toe en roer goed door. Hete kookvocht van de asperges toevoegen en met een garde 5 minuten al roerend verwarmen, tot het een dikke saus wordt.
    4. Haal de pan van het vuur en klop de eidooier door de saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    5. Een aantal asperges per keer in een plakje ham wikkelen. Leg ze in een ingevette ovenschaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de kaas en de botervlokken.
    6. Bak de asperges 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren